Altijd gratis verzending binnen NL
Voor 17.00 besteld word dezelfde verzonden
Persoonlijk en professioneel advies
Bezoek onze winkel Steenweg 34 te Sittard
Warmtekijker

Warmtekijker

Het menselijk oog werkt op basis van licht, en kan zo overdag een kleurenbeeld genereren van de omgeving. 's Nachts is ons zicht echter zeer beperkt, en ook overdag kunnen we lang niet altijd alles zien. Een warmtekijker biedt uitkomst. Een warmtekijker maakt een beeld op basis van temperatuur, waardoor geen mens of dier onzichtbaar blijft.

Seen 6 of the 6 products

Wat is  een warmtebeeldkijker?

Een warmtekijker kan met behulp van infrarood de temperatuur van een object waarnemen. Deze elektromagnetische straling wordt vervolgens vertaald naar een beeld waarin warme en koude objecten een andere kleur krijgen, genaamd een thermogram. Hierdoor kan men dus eenvoudig warme objecten (zoals mensen en dieren) onderscheiden van koude objecten (zoals bomen en planten). Handig bij slecht zicht!

Zie onderstaande video om een beeld te krijgen van de werking van de Hikmicro Falcon warmtekijkers

Het verschil tussen een warmtekijker en een nachtkijker

Vaak worden de termen ‘warmtekijker’ ennachtkijker’ door elkaar gebruikt. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen. Een warmtekijker kan als nachtkijker gebruikt worden, maar een nachtkijker is niet per se een warmtekijker. Een nachtkijker werkt namelijk in principe met behulp van restlicht. Deze kijkers versterken dus het minimale licht dat ‘s nachts beschikbaar is. Een warmtekijker werkt daarentegen op basis van temperatuur. Hierdoor kan er ‘s nachts een beeld gevormd worden, maar dit kan net zo goed overdag.

De voordelen van een warmtebeeld richtkijker voor overdag

Hoewel er overdag doorgaans voldoende licht beschikbaar is om met het blote oog de omgeving te zien, wil dat niet zeggen dat u ook daadwerkelijk alles kunt waarnemen. Een bruin wild zwijn, weggedrukt tegen de bruine bosbodem, tussen de bruine varens, zal nauwelijks opvallen. Op zo’n moment biedt een warmtebeeld richtkijker uitkomst. Ook overdag is een warmtebeeldkijker dus een welkome gadget.

Zwijnen door warmtekijker

Soorten warmtekijkers

Er zijn talloze warmtekijkers op de markt met allerlei specifieke functionaliteiten. Hierdoor kan het lastig zijn om een geschikte kijker te kiezen. Daarom hebben we bij Senza Dubbio een beperkt aanbod kijkers in ons assortiment die allemaal uitermate geschikt zijn voor de jacht. We voeren het merk Hikmicro, dat warmtebeeldkijkers van het hoogste segment produceert. Zo weet u zeker dat u hoogwaardige technologie in huis haalt die u op cruciale momenten niet in de steek laat.

Let bij de aanschaf van een warmtekijker op de volgende punten:

  • NETD – Noise Equivalent Temperature Difference geeft de gevoeligheid voor temperatuurverschillen aan
  • Sensorresolutie – Hoe hoger de resolutie van de sensor, hoe gedetailleerder het beeld
  • Pixel Pitch – De afstand tussen pixels onderling, uitgedrukt in micrometers (µm)
  • Diafragma – Hoe groter, hoe beter (F1.0 is optimaal)
  • Bereik – De afstand waarop de kijker beelden kan produceren
  • Gewicht – Een lichte kijker is prettiger in gebruik
  • Display – Het type en de resolutie zijn bepalend voor de kwaliteit van het beeld
  • Batterijduur – Hoe lang de batterijen meegaan bij normaal gebruik

Een warmtebeeld kijker kopen?

Een warmtebeeld kijker is een serieuze investering. Dankzij ons speciaal samengestelde assortiment weet u in ieder geval zeker dat u een goed product in huis haalt. Koop uw warmtekijker eenvoudig online, of kom langs in onze jachtwinkel voor advies en om onze optiek en andere jachtbenodigdheden te bekijken. Als u uw bestelling voor 17 uur plaatst, wordt hij dezelfde dag nog verzonden. De verzending is geheel gratis!

Jachtkleding Online 5 / 5 - 321 Reviews @ Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »