Altijd gratis verzending binnen NL
Voor 17.00 besteld word dezelfde verzonden
Persoonlijk en professioneel advies
Bezoek onze winkel Steenweg 34 te Sittard
Nachtkijker

Nachtkijker

Voor elke gepassioneerde jager eigenlijk onmisbaar: een goede nachtkijker. De technologie omtrent nachtkijkers is de laatste jaren enorm verbeterd, waardoor een hoogwaardige nachtkijker nu voor iedereen bereikbaar is. Met een nachtkijker uit ons assortiment maakt u ‘s nachts een onzichtbare wereld zichtbaar.

Seen 1 of the 1 products

Wat is een nachtkijker?

een nachtkijker. Nachtkijkers kunnen gebruik maken van verschillende technieken om een beeld te creëren, zoals: het versterken van restlicht, het zichtbaar maken van infrarood of het waarnemen van temperatuur. Zo kunt u toch kijken in het donker. Ideaal voor de jacht tijdens de vroege ochtend- of late avonduren. Daarnaast worden nachtkijkers veel gebruikt door hobbyisten en voor bewaking; u kunt zo ‘s nachts snel zien of er onraad is.

Zie onderstaande video om een beeld te krijgen van de werking van de Hikmicro Habrok nachtkijker

Soorten nachtkijkers

Er zijn talloze merken en modellen nachtkijkers verkrijgbaar. Elk met zijn eigen specifieke functionaliteiten en handige eigenschappen. Ons favoriete merk is Hikmicro, door de uitstekende prestaties, innovatieve functies en goede prijs-kwaliteitverhouding. Vrijwel alle kijkers voor in de nacht zijn in te delen in twee hoofdcategorieën: restlichtkijkers en warmtebeeldkijkers.

Een restlichtkijker

De naam verklapt het al een beetje. Een restlichtkijker versterkt restlicht om een beeld te genereren. Met restlicht wordt het licht bedoeld afkomstig van sterren en de maan, maar ook van menselijke bronnen zoals lantaarnpalen en kassen. Een restlichtkijker kan dit minimale licht versterken, waardoor er toch een beeld ontstaat. Hoe beter de kwaliteit van de versterker, hoe beter het beeld zal zijn. Door een infraroodstraler/lichtbron toe te voegen, kan men het bereik meerdere malen vergroten.

Een warmtebeeldkijker of infrarood nachtkijker

Een ander type nachtkijker is een warmtebeeldkijker. Een warmtebeeldkijker kan geringe temperatuur verschillen waarnemen om zo een beeld te genereren. Dit werkt op basis van infrarood. Een warmtekijker kan infraroodstraling detecteren en omzetten in een voor het menselijk oog zichtbaar beeld.

Verrekijker met nachtzicht

1e-, 2e- en 3e generatie beeldbuis kijkers voor in de nacht

Bij nachtkijkers wordt er vaak gesproken over 1e, 2e en 3egeneratie modellen. Dit is vooral van toepassing bij beeldbuis kijkers, en niet bij de digitale nachtkijkers uit ons assortiment. Wat houden deze generaties in en wat zijn de verschillen?

Eerste generatie nachtkijkers (G1)

Eerste generatie nachtkijkers kunnen in het donker weliswaar een beeld genereren, maar kennen weinig detail. Dit maakt een dergelijke nachtkijker dan ook niet heel geschikt voor de jacht. U kunt prima een voertuig of gebouw waarnemen, maar een keiler en een zeug uit elkaar houden wordt lastig.

Tweede generatie nachtkijkers (G2)

De tweede generatie nachtkijkers is een stuk geavanceerder dankzij nieuwe technologie. Deze kijkers kunnen doorgaans verder kijken en zijn ook nog eens een stuk scherper. Veel nachtkijkers uit deze generatie beschikken ook over infrarood.

Derde generatie nachtkijkers (G3)

Derde generatie nachtkijkers zijn het neusje van de zalm voor consumenten. Dergelijke kijkers zijn niet goedkoop maar zijn van uitstekende kwaliteit. Ze kunnen het licht tot wel 50.000 keer versterken en geven een zeer scherp beeld.

Digitale nachtkijker

Ons assortiment bestaat uit digitale nachtkijkers, dag en nacht richtkijkers, en voorzet kijkers. Digitale kijkers zijn doorgaans een stuk betrouwbaarder, en veel minder kwetsbaar dan analoge beeldbuis kijkers.

Een nachtkijker kopen

Voor veel jagers is een nachtkijker kopen een serieuze investering. Het is dan ook van groot belang dat u voor het juiste model kiest dat past bij uw behoeften. Bij Senza Dubbio bieden we enkel hoogwaardige nachtkijkers aan die geschikt zijn voor de jacht. U bent van harte welkom in onze jacht winkel voor advies, en om de verschillende modellen en andere jachtbenodigdheden te bekijken. Mocht u er al uit zijn, dan kunt u eenvoudig uw bestelling plaatsen. Doet u dat voor 17 uur, dan heeft u de kijker morgen al in huis! De verzending is altijd gratis.

Jachtkleding Online 5 / 5 - 321 Reviews @ Trustpilot
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »