Onze jachtwinkel is weer open!
Voor 17 uur besteld, morgen in huis
Altijd gratis verzending
Persoonlijk en professioneel advies
Merken

Harkila

Härkila

Härkila jachtkleding is een kwaliteitsmerk ontstaan uit eeuwenoude passie en traditie voor de jacht. De naam Härkila dateert uit de 17de eeuw en was van origine een familie boerderij in Västra Göteland aan de westkust van Zweden. In de oude taal van het noorden betekent Härkila land van de grote stieren en refereert aan grote aantallen gigantische elanden die in dat gebied leefde. In die tijd was het jagen op elanden, beren en herten de sleutel om te overleven in het harde Scandinavische klimaat.

 

Het bedrijf Härkila

De familie van de Härkila boerderij waren succesvolle jagers en hun boerderij evalueerde in een bloeiend bedrijf dat zowel in vlees als ook huiden handelde. In de begin jaren 50 breide het bedrijf uit met het fokken en trainen van jachthonden. De Härkila kennel groeide en werd een van de grootste van Scandinavië. Met meer dan 300 jachthonden prijzen, van elandhonden, labradors, setters tot dashond, is de kennel tot heden te dagen bekend voor zijn uitstekende prestaties op dit gebied.

 

De start met Härkila jachtkleding

De ervaren jagers en jachthonden fokkers van de familie van Härkila boerderij begonnen aan een nieuwe uitdaging. Hun droom was  het creëren van de ultieme jachtkleding en jacht uitrusting. Jachtkleding geschikt voor het ruwste terrein en jachtkleding die je beschermd tegen wind, regen, warmte en sneeuw.

De familie vestigde een naaiatelier waar nieuwe ontwerpen en materialen tot een geheel nieuw niveau van jachtkleding werden verwerkt. Dit was het begin van het jachtmerk Härkila.

 

Het succes van Härkila jachtkleding

De vraag naar hoge kwaliteit jachtkleding bleek enorm te zijn. Jagers konden nu profiteren van kleding die hun warm houd tijdens een zware eland jacht in uren van vrieskou. Kleding die je droog houdt en comfortabel zit zelfs na een hectische nazoek op een wildzwijn. En kleding die geruisloos is voor een succesvolle pirsch. Jagers ontdekte dat de kleding comfortabelere en duurzamer is dan de conventionele jachtkleding, en verkopen gingen hierdoor ook veruit buiten de regio.

 

Innovatie en ontwikkeling Härkila jachtkleding

In 1990 was Härkila het eerste Scandinavische jachtmerk dat Gore-Tex in hun jachtkleding introduceerde.  Vanaf dat moment volgde velen andere innovatieve partners zoals:

 • Windstop
 • Cordura
 • Polartec
 • Airtec
 • Thinsulate
 • Thermolite,
 • Mossy Oak
 • Realtree APG 
 • Optifade
 • Vibram
 • Ritsluitingen van YKK

 

Het DNA van de familie uit de oude Härkila boerderij is nog steeds te vinden in de afdeling onderzoek en ontwikkeling van Härkila. De traditie en de passie voor jacht wordt van generatie op generatie doorgegeven en vertegenwoordigt de kernwaarden van het merk Härkila.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »